Friday, July 6, 2012

Gelagat Dr. Haiqal

Assalamualaikum...
Dah lama rasanya tak share cerita tentang anak bujangku Haiqal. Alhamdulillah anakku sorang ni membesar dengan jayanya, bertambah petah bercakap, dah pandai menyanyi, bertambah cerdik dan rajin sangat-sangat tolong ibu "mengemas rumah"...he..he.. 
Walaupun hakikatnya Haiqal dah besar tapi hati ibu ni masih menganggap Haiqal macam baby lagi. Tu yang hati ibu ni masih tak percaya dan yakin kalau Haiqal nak keluar bermain dengan budak-budak lain kat luar. Entahla, mungkin sebab Haiqal sorang je anak ibukan...
Rasa seronok pula bila Haiqal dah pandai bercakap ni, apa taknya ibu dah ada teman berborak kat rumah. Walaupun tanya sepatah jawab sepatah tapi sekurang-kurangnya ada respond la juga kan. Yang penting dia faham apa yang kita tanya atau suruh dia buat, tu dah memadai bagi aku.
Baru-baru ni susu Enfagrow da bagi gift set permainan untuk setiap satu tin susu1.7kg. So, si Haiqal ni pun dapatlah 3 set permainan dan salah satunya set permainan hospital. Bukan main seronok lagi si Haiqal bermain dengan stethoscope. Sekejap-sekejap check ayah dan ibu dia...hu..hu...sat lagi check spongebob dia pula...
Dalam hati ni terdetik juga, alangkah bagusnya kalau si Haiqal satu hari nanti jadi doktor...merialisasikan cita-cita ibu dia...hu..hu...Mudah-mudahan termakbul impian dan doa aku..aminn...Jom layan pic yang aku snap buat kenangan bila Haiqal dah besar nanti...

Dr.Haiqal dah sedia nak check pesakit...
jap ye spongebob...

...dup..dup..bunyi jantung spongebob...he..he..

serius je Dr. Haiqal ni...oppss...tengah check pesakit la kena lah serius..

Dr. Haiqal bz ni..

Buat anak ibu yang tersayang, ibu sentiasa doakan yang terbaik untuk Haiqal. Mudah-mudahan Haiqal menjadi seorang doktor satu hari nanti. Aminn...
 
 

3 comments:

LiYa HaNiF :: said...

qalesya pun ada gak set nie.. sebab susu qalesya sama dgn haiqal...

psstt.... berapa ye harga selalunya setin susu 1.7kg tu.. manatau lg murah ke.. :)

pssst lg... salam kenal.. i follow..

Kasih Ibu said...

salam perkenalan juga...biasa beli kat tesco ampang, bulan ni murah sikit se tin rm92.90...biasanya around rm100 juga...

Neiaa said...

cumel.. dh ada bakat nih

p/s: nak jemput awk join contest saya

http://neiaa90.blogspot.com/2012/07/contest-my-beloved-follower.html

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...