Thursday, May 9, 2013

Belum masanya dah rasa berdebar-debar..huh!!!

Assalamualaikum semua..
Ya Allah, syukur padamu kerana diberikan peluang untuk bernafas di bumi mu ini. Alhamdulillah, pagi tadi check e-mail, terus jantung ni berdegup kencang...tak tau nak gambarkan perasaan aku masa tu...berkecamuk, gembira ada, risau pun ada, tapi lebih pada takut la...
E mail tu dari SPA sebenarnya, aku dapat panggilan interview untuk jawatan PPT (n27) awal bulan 6 nanti. Dah lama aku tunggu peluang ni. Mungkin inilah dikatakan rezeki anak...
Kata orang peluang datang sekali, kalau tak grab takut menyesal di kemudian hari je. Tapi bila difikirkan dengan keadaan aku yang tengah sarat mengandung ni, mampu ke aku laluinya??? Lagipun dah lama aku tak berkerja...Aduhai, macam-macam persoalan lagilah kat dalam kepala aku ni. Oh...ibu Haiqal, kenapalah belum pape lagi dah rasa down sangat ni.... =(
Ok, think positive..think positive....banyak yang nak kena study ni. Dah start google juga tentang jawatan ni, baca pengalaman orang-orang yang pernah interview ni, fuh!!! boleh tahan soalan-soalannya...kalau tak study, menggagau juga nak menjawabnya...
Mujur tergerak hati nak check e mail pagi tadi. At least dapat tau awal, bolehlah prepare. Kalau nak tunggu surat panggilan temuduga, entah bila sampainya. Ada lebih kurang sebulan lagi nak prepare, so ibu Haiqal kuatkan semangat dan cuba kumpul maklumat sebanyak yang mungkin..chaiyuk!!! chaiyuk!!!
Mudah-mudahan,aku diberikan kesihatan dan kekuatan untuk melaluinya Ya Allah... 
 
 
 

3 comments:

qemaishak said...

Alhamdulillah rezeki tu kak..good luck ya :)

Kasih Ibu said...

to qema :mudah2 an qema, hrp2 rezeki berpihak pd akak...tqsm

~Norba'idah~ said...

Good luck zura. Hope ko dpt keje tu. Amin... :-)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...