Saturday, April 9, 2011

Alahai....

Alahai...lamanya tak update blog...agak "bz" sikit...Amboi..pe agaknya yang di "bz" tu ye Puan Bayzura???he..he...bz mencari template baru untuk blog ni la...ok tak wajah terbaru blog "Kasih ibu Haiqal" ni???Ni jelah yang termampu aku lakukan, maklumlah ibu Haiqal ni buta IT. Nak buat yang pelik-pelik sikit memang kirim salam jelah...=)

Dalam aku sibuk mencari template blog ni, si Haiqal pun sibuklah juga menelefon guna handphone aku. Anak bertuah ni memang pantang nampak handphone ibunya terletak kat lantai, memang terus diambilnya. 

Anak ibu bercakap dengan sapa tu???

Tengoklah tu, gaya dia beria-ia sungguh macam betul-betul je bercakap dengan orang. Apa yang aku dengar "ho..ho..." jelah yang dia kata. Mungkin nak kata "hello" kot tapi yang keluarnya "ho..." je...

"Hello, ni Haiqal..."=)

Kadang-kadang tu bila handphone aku berbunyi dia lah yang sibuk mencarinya dulu. Bijak sungguh anak ibu ni. Tak tahulah kalau dia dah pandai bercakap, confirm berebut nak menjawab telefon dengan ibunya nanti. Aku berniat nak belikan dia handphone mainan, pasti dia suka...

Si Haiqal ni bukan je pandai bergaya seperti bercakap dalam telefon, malah tersangatlah pandai meleraikan handphone aku. Satu persatu ditanggalkannya, bila baterinya dah keluar...baru dia puas hati. Lepas tu di letaknya kat mana-mana je. Buat pengetahuan semua, handphone aku ni dah agak uzur sikit, tu yang mudah Haiqal leraikannya.

Habis lerai handphone ibu sayang...
Pernah sekali tu pening aku mencari bateri handphone ku, nak tanya Haiqal memang confirm dia buat tak tahu je...dalam hati ni rasa geram je....Satu rumah aku cari sampai dah putus asa...last nya suami aku yang jumpa kat dalam almari baju dia. Sabar jelah...

Budak tengah membesar memang banyak kerenah dan akalnya. Kadang-kadang tu memang boleh menggugat kesabaran kita tapi tu semua pasti akan menjadi kenangan paling manis untuk diceritakan apabila anak kita dewasa kelak. Oleh itu, kita 'layannnn' je segala kerenah mereka....




"Ibu Sayang Haiqal" 


  

2 comments:

Yana@Noni said...

Anak-anak sekarang ni mmg advance nak dibandingkan dgn kiter zmn budak2 dulu...maklumler zaman IT...Humaira plak mmg suka kacau sy tiap2 kali ngadap laptop ni...time kter nk ngadap blog time tu gak nk tgk dvd kartun kt laptop..hehehe...terpaksalah kecikkan gambar utk bg chance kat die..:-(

Kasih Ibu said...

he..he..humira suka tgk kartun ye..budak2 ni klu tak diikutkan mengamuklah nnti..=)
mujur humaira nak tgk dvd je, klu si haiqal sibuk nak menekan2 keypad je..klu dia celik, mmg tak boleh buka laptop. Berebut dgn dia je nanti...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...